MER OM MIG

Jag är Blanca, din guide på vägen till ett starkare och hälsosammare liv. Jag är en utbildad fysioterapeut, PhysioTrainer, samt Precision Nutrition-näringscoach (och matälskare!) från Esbo. Jag har en bred erfarenhet av olika sporter, bland annat redskapsgymnastik, handboll, dancehall-dans, ridning, löpning och mångsidig styrketräning.

Mitt intresse för träning och hälsa vaknade i slutet av tonåren. Vad som började på ett hälsosamt sätt övergick i övertränande och en sorts ätstörning. Efter att ha gått igenom det har det blivit extra viktigt för mig att ha en passligt avslappnad inställning till hälsa och träning, som resulterar i mindre stress – inte mera. 

När jag studerade fysioterapi kände jag aldrig att jag hittade riktigt min grej. Utbildningen fokuserade mycket på manuella behandlingar och jag fastnade inte riktigt för det. I slutet av min studietid blev jag allt mer intresserad av styrketräning och sökte mig då till PT-skolningen för fysioterapeuter. Efter det har mitt intresse för kombinerad fysioterapi och gymträning vuxit och jag studerar aktivt vidare på fritiden för att kunna hjälpa mina kunder så bra som möjligt.

 

Oavsett om du tränar aktivt eller inte så är smärtor och skador en del av livet. Du kan ändå minska dina risker med smart upplagd träning. I mitt eget tränande för styrka i gymmet och under mitt projekt att springa NUTS Karhunkierros 83k har jag har själv upplevt både knä- och axelproblem. Jag vet att de har uppkommit pga dum planering. Men jag vet också att de har blivit bra igen genom rätt sorts träning och att smärta på ett ställe i kroppen betyder inte att man inte kan träna alls.

 

- Blanca

fbprofil-2.jpg
promo-4.jpg
15895726_10154470894404125_1549361190972