Search
  • kohlerblanca

Vilken vår väljer du?


Dagarna mörknar minut för minut. Värmen försvinner sakta och höstdimmorna sveper in naturen i slöjor morgon och kväll. Morgonluften känns sval och doftar av fuktig jord. Sommarens sista ros har vissnat. Men blommans liv har bara omplacerats. Kronbladens färger har förflyttats upp till trädkronorna och livet på marken övertas av svamparna. Äppelträden dignar av mogna äpplen.


Och min facebook fylls av reklamer för höstens träningsprogram.


Hösten är för många en nystart, mig själv inkluderad. För mig känns hösten mera som ett nyår än det riktiga nyåret. Det är en naturligare nystart då en årstid övergår till en annan, än att börja om mitt i vintern.

Med varje ny början kommer en massa förväntningar och planer. Som jag kan märka på reklamerna: ”kickstarta träningsåret”, ”bränn bort sommarkilona” och ”kom i ditt livs form”. Löftena är lockande och inspirationen är hög. Det här året ska nog bli så bra. Nu ska jag ta tag i alla de sakerna jag inte tidigare orkat med, kanske du tänker för dig själv. Med en fräsch start och energi från sommaren, känns det lätt och inspirerande att bestämma planer och mål för hur du ska förnya dig själv detta år. Hur du ska få det till ditt bästa.


Jag har också planer och drömmar om förnyelse och en annan framtid. Inte i träningssammanhang som mina kunder, men i jobb. Jag har valt att studera kommunikation på VNF i ett år för att utveckla mina skriv- och talfärdigheter. Under första veckan kände jag mig exalterad och upprymd. Allt kändes så fantastiskt, mina studiekamrater var spännande, skolmiljön så vacker och jag var hög på förväntan. Jag kände mig som superwoman.


Men precis som hösten övergår från färgsprakande till grå – övergår också vardagen från spännande till alldaglig. Väckarklockan ringer varje morgon alldeles för tidigt. To-do listan blir endast avkryssad halvvägs. Och i slutet av arbetsdagen är det soffan och lättlagad mat som lockar mest. Plötsligt känns inspirationen för förändring avlägsen och idéerna om ett nytt liv vill man bara packa ner i en låda och lägga i skåpet, tills man har ork igen.


De fyra första veckorna av mina studier är över och mina känslor har ändrats. När jag kör till och från skolan får jag kämpa med att hålla ögonen öppna och jag får planera noga för att nästan hinna med allt jag vill under veckan. Och vardagen är inte längre fylld med rosa glitter.


Det är här – där drömvärlden möter vardagen – som de verkliga planerna görs. När du inte mera är förblindad av den första kärleken. När din sommarenergi har sinat. När det inte mera känns så lätt. Det är här som du tar det riktiga beslutet om hur din vinter ska se ut. Ger du upp och går i dvala? Gör det som måste göras, går i samma spår du alltid gått. Det har varit tryggt och du har alltid kommit igenom. Men i slutet väntar alltid samma vår.


Eller kämpar du dig igenom mörkret?


Jag vill se en ny vår. Därför vaknar jag tidigare, spenderar mera tid i bilen än vad jag skulle vilja och omorganiserar mina prioriteringar. Vägen är inte riktigt så skimrande som i mina drömmar under första veckan och jag påminns om att vintern som alltid är mörk och tung, kommer vara det även i år.

- Blanca


Om du behöver hjälp med att upprätthålla en träningsrutin och hälsosamma vanor igenom vintern, tveka inte att ta kontakt. Jag hjälper gärna!

greensandgainz@gmail.com

0 comments