Search
  • kohlerblanca

Stopp för straffmotion


Häromkvällen när jag gick ut på en liten kvällspromenad började jag fundera på det här med straffmotionerande. Det är någonting som jag gjort flera gånger då jag stressade som mest över vad jag åt. Då kunde jag ge lov åt mig själv att köpa en chokopatukka om jag först gick på en promenad som krävde chokons kalorier.


Just den här kvällen hade jag ätit lite franska pastiller före jag gick på min promenad och jag frågade mig själv vad min orsak till promenaden var. Var det för att ”betala för” franska pastillerna eller var det något annat. Nåh, nu var det för att jag kände mig rastlös i kroppen och visste att jag skulle sova bättre om jag lite rörde på mig.


Samtidigt kom jag att tänka på en sak. En regel jag bestämt för mig själv, först nu mera medvetet, är att min orsak till att röra på mig får inte vara för att förbränna kalorierna från maten jag åt just, vare sig det var hälsosamt eller ohälsosamt. Men jag får inte straffa mig själv för att ha ätit mera kalorier eller ohälsosammare än vad jag ”borde”.


Jag får gå ut och gå för att jag varit väldigt stillasittande hela dagen. Jag får gå och träna för att jag vill nå mina träningsmål. Jag får dra på mig springskorna för att få klarhet i huvudet. Men jag får inte motionera bara för att förbränna de där några franska pastillerna jag just åt.


Alltid är kanske gränserna inte är så tydliga. Jag kanske vill passa på att få in ett träningspass samma dag som jag vet att jag äter sushibuffet. För jag måste ändå äta mycket efter det hårda träningspasset så då kan jag väl passa på att tajma det när jag ändå skulle äta så jag spricker. Men jag försöker vara observant gällande mina egna tankebanor. Och jag gör mitt bästa för att komma bort från tankesättet att motion bara är ett sätt att förbränna kalorier.

- Blanca

0 comments