Search
  • kohlerblanca

Motionärens svamppasta


De som har följt min insta-story vet att jag denna höst har spenderat Massor timmar i svampvärlden. Först flera timmar i skogen och sedan ännu fler timmar i köket – rensandes, skärandes, ångandes. Resultatet blev flera kilo processad karljohanssvamp som nu fyller en fryslåda hemma.


Svamp går att få in i så många rätter – svampsoppa, svamppaj, svamppizza. I dag föll valet på svamppasta. Inspirationen kom från Chocochilis rätt som hon satt på instagram häromdagen. Slutresultatet blev dock ganska annorlunda, men mycket gott!


För att få in mera protein än vad svamppasta annars kanske skulle ha så satt jag med Hälsans Köks filébitar. Jag brukar försöka få med bönor i maten - men i den här rätten kändes det inte som att det skulle passa.


Motionärens svamppasta (åts av två personer men med normala portioner skulle det ha räckt till tre)

- Karljohanssvampar

- 5 vitlöksklyftor

- Olivolja


- 1 rödlök

- 1 bit zucchini

- 320g hälsans kök filébitar

- ~150g fryst spenat & grönkål

- 1,5dl havregrädde

- 1 skvätt vitt vin

- 100g halverade körsbärstomar

- Valnötter

- Salt & peppar

Spaghetti


Sätt på kokvatten och koka sedan spaghettin enligt paketanvisningar. Stek svamparna med den skivade vitlöken i olivolja tills de får en fin brun yta. Lägg åt sidan. Hacka rödlök och zucchini och stek i en stor stekpanna. När de börjar bli lite mjuka kan du lägga med filébitarna, spenaten och grönkålen och låta dem bli varma. Häll sedan i havregrädden och vinet och låt koka en stund. Släng till sist i tomathalvorna, blanda med spaghettin och servera med krossade valnötter och svampen. Om man inte är helvegan kan man riva lite parmesanost på.- Blanca

0 comments

Recent Posts

See All