Search
  • kohlerblanca

Heta dagars lunchräddning


Nu när vädret varit så här varmt så har jag haft väldigt lite matinspiration. Hettan har gjort att jag inte känt mig hemskt hungrig, även när kroppen skriker efter energi, och tröttheten som kommer från hettan har gjort att det inte varit så lockande att stå flera timmar framför spisen. Igår mötte jag samma utmaning igen. Jag går i butiken. Känner att jag behöver äta något ordentligt. Noll lust att stå i köket en timme. Vill ändå äta hälsosamt. Och så kommer jag plötsligt ihåg alla bilder på gazpacho jag sett på some senaste tiden! Efter en snabb googling över vad som kan tänkas behövas så är kvällens middag bestämd. Och det var precis det jag var ute efter. Här kommer min version som jag gjorde igår.


Gazpacho

~500g tomatkross

½ lök

4 små vitlöksklyftor

4 stora tomater

½ paprika

½ gurka

1dl olivolja

~3 msk äppelvinäger

Saft från en halv citron

Salt & peppar


Skär allting i bitar och släng i en blender och mixa tills slätt. Done. Om du vill ha den ordentligt kall kan du ställa den i kylskåpet för en timme. I recepten jag kollade stod det att man ska sila soppan men jag föredrar lite tjockare konsistens (där fibrerna dessutom blir kvar) så jag lät bli det. Du kan servera med krutonger eller färskt bröd. Jag ville ha lite protein till så jag valde att ugnsrosta lite kikärter med mycket salt (eftersom jag svettats som en gris hela dagen).

Verkligen super enkelt, gott och fräscht i det här vädret!

- Blanca

0 comments

Recent Posts

See All