Search
  • kohlerblanca

Att äta eller inte äta - mellanmålDu måste inte äta mellanmål. Du måste inte äta med fyra timmars mellanrum.


Men det kan hjälpa dig att gå ner i vikt och må bättre.


Eller sen inte.


Det beror på.


Det beror på om långa måltidsmellanrum får dig att vräka i dig ohälsosamheter på kvällen. Eller om du ändå äter vettigt. Det beror på om många små mål får dig att äta mera kalorier än du annars skulle. Eller om det bara får dig att orka bättre. Det beror på om du föredrar att få äta mycket på en gång. Eller om du hellre inte är övermätt efter maten.


Men du måste inte äta med en viss tids mellanrum.


- Blanca


Jag äter 1-5 mål per dag, beroende på dag. Ibland skippar jag morgonmål om jag bara ligger hemma på morgonen och har ätit mycket kvällen före. Ibland kan jag klara mig på lunchen kl tolv ända till middagen kl åtta på kvällen. Men ibland märker jag att energinivåerna sjunker för mycket och då tar jag ett mellanmål. I allmänhet brukar jag föredra att äta färre mål och då få äta ordentligt på en gång – särskilt om maten är god.

0 comments