BAKGRUNDEN TILL

LÍF WELLNESS

"No health without mental health"

Líf Wellness tjänster växte fram ur en önskan om en motvikt till alla kropps- och viktfokuserade träningstjänster. Året runt dyker det regelbundet upp olika kampanjer för hur du ska komma i bikiniform, bli av med sommarkilona och börja året med ett fettförbrännande program. Fokuset ligger på de ytliga egenskaperna och förstärker budskapet att bara du har en snygg kropp så kommer du vara lycklig. 

Jag fick nog av det här. Med en bakgrund innehållandes ätstört betéende och övertränande, vet jag hur lätt en för stark fokus på teoretiskt sett hälsosamma vanor kan gå överstyr, på det mentala måendets bekostnad. Då psyket inte mår bra, är det svårt att njuta av livet och ha energi för att klara sig igenom tuffare tider. Sista droppen kom i mars 2019 då jag förlorade mitt barn två månader före beräknat datum. Under återhämtningen från det spelade motion en stor roll, men det viktiga var inte kroppens utseende eller hur många kilon på stången där var. Det som var viktigt var känslan som träningen gav.

Betydelsen av psykiska resurser blev också tydligare under den här tiden. Motion ensamt räcker inte för välmåendet - vi människor behöver även kontakt till andra, kontakt till våra värderingar, samt kontakt till vår kropps signaler. Detta fick mig att ge mig in på den psykofysiska linjen för att lära mig mera om kroppens och psykets koppling, samt hur vi med kroppsliga medel och hälsosamma levnadsvanor kan ta hand om även vår mentala hälsa.

Nu vill jag göra min andel för att hjälpa folk förbättra sin livskvalitet så att de kan må bättre i vardagen. I en tid då burnout, depression och ångest blivit allt större problem i samhället känns det som att vi behöver allt mer fokus på hur vi kan ta hand om både kropp och sinne. Därifrån startade idén om att erbjuda coaching-tjänster som kopplar ihop alla områden i livet för att bygga både psykisk och fysisk styrka som håller livet ut.

Då du kommer med i min coaching får du ha vilka mål som helst, också utseende- och prestationsrelaterade. Den största vinsten för mig är dock om du i slutet av vårt coachingprojekt kan uppleva att din ork och välmående i vardagen gått upp.

MERA OM

BLANCA

Jag är en psykiskt orienterad fysioterapeut, personlig tränare och näringscoach. Fysisk aktivitet har alltid varit en viktig del av mitt liv, och under årens lopp har jag hållit på med redskapsgymnastik, handboll, dans, löpning, styrketräning och ridning. Min motivation bakom de olika motionsformerna har varierat mycket under årens lopp, men under den senaste tiden har det gått allt mer till att uppskatta de olika mentala effekterna som olika sporter ger. Jag älskar styrkan jag kan känna i gymmet. Jag älskar friheten jag kan känna ute i naturen. Och jag älskar den humörshöjande effekten av att röra kroppen till bra (och mindre bra) musik.

Utöver sportandet så tycker jag om att studera, spendera tid i köket (antingen lagandes vegetarisk mat eller bakandes med surdeg), skapa vackra bilder med kameran, samt umgås med familj och vänner (+ titta på Stephen Colbert's show varje vardag).

TA KONTAKT

Blanca Köhler

​Tel: 040 - 411 9073​

greensandgainz@gmail.com

SV, FI, ENG

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Namn *

E-post *

Ämne

Meddelande