MERA OM

LÍF WELLNESS

blancsindawoods-1_edited.jpg

Bestående välmående från kropp till huvud.

Líf Wellness erbjuder coaching-tjänster för djup och bestående helhetshälsa. Vi lever i en värld som gör det allt svårare att ge våra kroppar det som de behöver för att vara friska. Vi lockas med matval som är kaloririka och näringsfattiga, som vidare konsumeras utan tanke i all hast. Vi har oändligt många alternativ över fängslande aktiviteter där vi sitter stilla, och hela vår värld designas så att vi ska kunna vara så inaktiva som möjligt. För att sedan berövas av vår energi med stress och krav från alla områden i livet.

 

Inte konstigt att vi kan börja må dåligt.

 

Líf Wellness handlar om att skapa livsvanor som stöder välmående för livet både på fysisk och psykisk nivå, så att du kan gå från att bara överleva till att faktiskt leva.

 

Om du bara är ute efter att gå snabbt ner i vikt eller pressa ut det sista ur din kropps kapacitet så är det här inte för dig. Här fokuserar vi på att sköta om din kropp så att din livskvalitet höjs, vilket inte alltid är fallet med stenhårda prestationsmål.

 

Vi tränar nog, för en god fysisk kondition är fortfarande en viktigt pelare för att må bra i vardagen. Du får också ha prestations- och estetiska mål, de kan vara bra motiverare. Men det viktigaste är att träningsintensiteten och formen bestäms så att de stöder även ditt mentala mående.

 

Vi tittar också på maten, men utan trixande med specialdieter. Vi blir inte heller bara fast på vad du äter, utan fokuserar även på hur och varför du äter, vilket är minst lika viktigt för ett hälsosamt matförhållande.

 

Och till sist fokuserar vi på en bit som inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet, och det är hur ditt nervsystem fungerar. Ditt nervsystem ligger som basen för hela din upplevelse av livet, och ger därför fantastiska möjligheter till att ta din livskvalitet till nya nivåer. Det betyder också att om den här biten missköts så kan allt kännas eländigt oavsett hur rätt du gör allt annat.

 

Det fina här är att alla dessa tre bitar stöder varandra, och när du tar hand om dem så kan du verkligen märka skillnad i hur ditt liv känns. Det enda som krävs är att hitta tillbaka till levnadsvanor som stöder vår biologi i ett samhälle som gör allt för att motarbeta den.

koli-5.jpg

COACH

BLANCA KÖHLER

Jag är en neurobaserad fysioterapeut, personlig tränare och näringscoach. Fysisk aktivitet har alltid varit en viktig del av mitt liv, och under årens lopp har jag hållit på med redskapsgymnastik, handboll, dans, löpning, styrketräning och ridning. 

Mitt intresse för hälsa och träning startade när jag var 20 år. Före det älskade jag choklad och godis, hatade grönsaker och spenderade tiden helst framför datorskärmen. När jag sedan väl upptäckte hälsovärlden drog den in mig lite för mycket och vad som startade som hälsosamma vanor gick till överstyr så att jag slutade med ätstört beteende och en kropp som var slutkörd.

Denna erfarenhet lärde mig hur viktigt det är att komma ihåg den psykiska sidan av hälsa och hur viktigt det är med en balans mellan belastning och återhämtning. Efter detta har jag gjort om och gjort bättre, och även då fått hårdare träningsresultat med bl.a. en 83km ultra-löpning och 100kg knäböj.

Vad jag lärde mig av detta är att i slutändan är det ändå det mentala måendet som är det viktigaste. Detta förde mig in på banan att lära mig mera om kopplingen mellan kropp och sinne, och därför in i den psykofysiska fysioterapivärlden. Därifrån tog jag mig ännu vidare till neurovetenskapen i mitt mål att bättre förstå mekanismerna bakom det hela.

Och där blev jag också.

Som en känslig person har jag fått mycket mera förståelse för mig själv och mitt beteende tack vare neurovetenskapen, och den har även hjälpt mig hitta den sista biten i välmåendepuzzlet. 

Att förstå hur min kropp och mitt nervsystem fungerar och vad de behöver för att må bra har hjälpt mig i mitt liv otroligt mycket, och nu hoppas jag kunna hjälpa många andra genom att dela med mig av det jag lärt mig.

Utbildning:

- Fysioterapeut (Yrkeshögskolan Arcada)

- PhysioTrainer (Suomen Liikuntainstituutti)

- Precision Nutrition näringscoach

- Integrated Kinetic Neurology - IKN approach level 1

- Kurser i psykologi & neurovetenskap (Helsingfors öppna universitet)